Domov arrow Zapisano arrow Jedrnato arrow Grand Tour of Taste se je med popotovanjem po Sloveniji ustavil tudi na Gradu Otočec
Grand Tour of Taste se je med popotovanjem po Sloveniji ustavil tudi na Gradu Otočec | Natisni |
Za cilj popotovanja priznanih italijanskih kuharjev in novinarjev, ki se vsako leto odpravijo na odkrivanje gastronomskih posebnosti različnih dežel, t. i. Grand Tour of Taste, je bila letos izbrana Slovenija. Med tridnevnim odkrivanjem kulinaričnih posebnosti in tradicije naše dežele so v sredo, 12. maja 2010 obiskali tudi Restavracijo Grad Otočec.

taste_tour_otocec.jpg
Grad Otočec je konec lanskega leta postal član prestižnega mednarodnega združenja hotelskih dvorcev in restavracij Relais & Chateaux kot tudi najstarejšega združenja za umetnost kuhanja, kulturo pitja vina in druženja za pogrnjeno mizo ob spoštovanju etnoloških posebnosti regije, t. i. Chaîne des Rôtisseurs.

Gostje iz Italije, nekateri izmed njih se ponašajo tudi z Michelinovimi zvezdicami, drugi pa o kulinaričnih doživetjih seznanjajo bralce in gledalce osrednjih italijanskih medijev, so se na poti po Sloveniji (na kateri jih je spremljal Tomaž Kavčič iz gostilne Pri Lojzetu http://www.prilojzetu.com/, ki domuje na dvorcu Zemono) srečali z vrhunskimi slovenskim kuharji in vinarji kot tudi pridelovalci hrane.
Med peščico kulinaričnih postojank je bila izbrana tudi Restavracija Gradu Otočec, kjer nad ustvarjanjem jedi bedi chef Robert Gregorčič. Prepričanje, da so poleg kulturnih in naravnih znamenitosti posamezne dežele, pomembne tudi njene kulinarične posebnosti, se zrcali v grajskih jedilnikih, kjer se pri jedeh prepletajo etnološke posebnosti dolenjske pokrajine in sodobni kulinarični trendi. In kot je bil prihod gostov v velikem slogu, je bil takšen tudi nastop otoških gostiteljev. Gostoljubju Slovencev se bodo italijanski kuharski mojstri zahvalili s povabilom na zaključno večerjo v Bologni, kjer bodo uporabili sestavine in jedi, ki so jih spoznali na tokratnem obisku pri slovenskih kolegih. /Besedilo: Maja Bele, foto: arhiv Terme Krka/

Meni
Zoren fazan z zelišči na regratovi solati s slanino in bučnim oljem
Rž z jurčki iz dolenjskih gozdov s koprivami in trobenticami ter Kozjanskim kozjim sirom
Dušena srna iz kočevskih gozdov s temno čokolado in brinovimi jagodami v omaki, ob kipniku iz kolerabe ter vršički zelenih belušev z lešniki
Zmrzlina iz bezga s penasto limonino omako in meliso
Kava in pehtranov biskvit



---------------------------------------------------------------------------------------
Opišite dogajanje, sporočite ali dodajte svoje mnenje:
---------------------------------------------------------------------------------------
 
< Nazaj   Naprej >