Domov arrow Zapisano arrow Povezave
Povezave
Kaj o slovenskih vinih, vinarjih, gostincih
in naši gastronomiji na spletu pišejo v tujini



2009
Na ameriškem vinskem blogu Champion Wine o vinu Edija Simčiča, Tokata 2004.
http://indiewine.typepad.com/championwine/2008/06/wild-white-horses.html
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vina Santomas v istrski restavraciji Albona iz San Francisca, ZDA.
http://www.bluedanubewine.com/blog/view/albona_san_franciscos_istrian_restaurant/
In še videoocena Big Red refoška Santomas na spletnem portalu Intowine.
http://www.intowine.com/2006-santomas-big-red-refošk-intowinetv-episode-84
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

2007 in 2008

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kaj meni o slovenskih vinih Jancis Robinson, grande dame svetovne vinske scene.
http://www.jancisrobinson.com/articles/20080226_1
Njeno mneje o novih slovenskih in italijanskih imenih za furlanski tokaj
http://www.jancisrobinson.com/articles/20080218_5
Njeno mnenje o vinski hiši Verus.
http://www.jancisrobinson.com/articles/20080513
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Letošnjega 18. in 19. aprila se bo v kraju Ronda na jugu Španije (Andaluzija) prvič zbralo na kupu dvanajst najbolj vplivnih vinarjev po izboru dvajseterice najbolj vplivnih vinskih poznavalcev, piscev in kritikov. Med izbranimi vinarji najdemo pet francoskih, po dva španska in italijanska ter po enega ameriškega, portugalskega in slovenskega vinarja - Aleša Kristančiča - Movio.
http://www.winecreator.net/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Francija, Omnivore Food Festival, Februar 2008 - še ena odmevna predstava Tomaža Kavčiča (Gostilna Pri Lojzetu, Zemono)
http://atable.blog.lemonde.fr/2008/02/12/cest-du-off-bouillonnant-slovene/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na Identita Golose (Milano, 27.-30. januar 2008), italijanskem kongresu avtorske kuhinje s pestro mednarodno udeležbo je svoje poglede odmevno predstavil tudi Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu, Zemono).
http://www.identitagolose.it/english/index.php
http://www.identitagolose.it/english/relatore.php?id=171
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odmev na članek iz Los Angeles Times-a, zapisan na blogu podjetja Blue Danube Wine Company, ki uvaža srednjeevropska vina v ZDA.
http://www.bluedanubewine.com/blog/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Iz Slovenije? Divja, divja vina - članek o slovenskih vinih v Los Angeles Times-u
http://www.latimes.com/features/printedition/food/la-fo-wine30jan30,0,5753650.story
Los Angeles Times je pripravil tudi lestvico vin, na katere naj bodo vinoljubci pozorni
http://www.latimes.com/features/food/la-fo-wineside30jan30,1,5437370.story
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Splošne informacije o Sloveniji kot vinski deželi s slovarčkom izrazov. Med drugim lahko angleško govoreči bralec izve, da se TRGATEV izgovori "Turr-gah-tev", IZBOR pa "Eez-bohr".
http://www.wine-lovers-page.com/slovenia/quickref.phtml
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maja 2007 se je pri naših vinarjih mudila mednarodna skupina vplivnih piscev o vinu. Med njimi je bil tudi Tom Cannavan. Na svoji zelo obiskani spletni strani je v dveh delih objavil daljša zapisa o svojih vtisih.
http://www.wine-pages.com/features/slovenia.htm
http://www.wine-pages.com/features/slovenia-2.htm