NOVA ŠTEVILKA

Nova številka revije Vino

VIPAVSKA - barve, vonji, okusi

Monografija Vipavska - barve, vonji, okusi

Vipavska  - barve, vonji, okusi

Več info na: www.vipavska.si
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
Domov
Vsebina najnovejše številke
Vino - zimska številka 4/2016

Zimska številka revije Vino:

 • Bine Volčič
  Binetov priimek je sicer pomanjševalnica, a je v resnici nepotrebna. Z energijo, voljo, zagnanostjo in odločnostjo (pa tudi z občutljivostjo in umirjenostjo) je iz devetletnega dečka, ki se je odločil, da bo kuhar, postal najbolj poznan in priljubljen kuhar v Sloveniji.
 • 7 najboljših leta 2016
  Tudi letos, za konec leta, najboljših sedem vin malo drugače: tokrat sedem odličnih chefov in eno konkretno vprašanje: katero aktualno vino pod 100 evrov je leta 2016 na vas pustilo največji vtis?
 • Vinske zgodbe: Sladko
  S sladkim okusom smo poročeni že od vsega začetka. Zato je stereotipno zavračanje sladkih vin, češ jaz kot poznavalec pijem samo suha vina, enako trapasto kot prevelika hvala sladkih vin. Če bi pravilno razumeli naravo, da nam je namreč namenila oboje, bi lahko izpustili vse ideološke konotacije. Dobrota suhega ali sladkega vina je enaka. Ločiti je treba le način uporabe, in smo zmagali.
 • Craig Anderson
  Izkušen novozelandski enolog, ki je na pobudo Vinka Mandla, direktorja Ptujske kleti, in ob sodelovanju Vinske družbe Slovenije prišel v Slovenijo zato, da bi skupaj z enologom Maksom Kadivcem pomagal še dodatno izboljšati že zdaj visoko kakovostno in slogovno raven vin, ki so okrašena z mnogimi medaljami z domačih in tujih ocenjevanj. Craig je leteči enolog, vendar tega ne sliši rad. Njegova temeljna izobrazba je inženirska. Delal je v Franciji, Avstraliji in največ na Novi Zelandiji, kjer ima domicil.
 • Upornik z razlogom
  Vino je čudovita prizma, skozi katero lahko pogledamo na določen prostor, saj v sebi združuje številne dejavnike, kot so ljudje, pokrajina, zemlja, podnebje, kultura, zgodovina in celo politika. In prav lokalna sorta, kot je rebula, je mogoče še najboljša prizma od vseh.
 • Vinarji izbirajo iz svojih kleti
  Tokrat vinarji predstavljajo vina iz kleti Valter Sirk, Frlanova kmetija, Vina Bizjak, Vina Krapež, Vina Sanabor in Klet Bovin.
 • Pismo iz Londona: Od brexita do proseccexita, od vinskih kondomov do froséja
  Med vinopivci imajo največje skrbi na Otoku uživalci najbolj priljubljenega uvoženega vina, italijanskega penečega se prosecca, saj se bojijo, da bo brexit sprožil tudi proseccexit, ker prosecco ne bo več tako razmeroma poceni, kot je zdaj. Zaradi prosecca sta se konec leta hudo sporekla celo zunanja ministra dveh držav. Naduti nediplomatski britanski zunanji minister Boris Johnson je užalil italijanskega kolega Carla Calendo ...
 • Kdo ste
  Predstavljajo se Ludvik Nazarij Glavina (Santomas), Vladimir Puklavec (P&F Jeruzalem-Ormož), Edvard Svetlik (Vina Svetlik) in Simon Simčič (Medot).
 • In še
  O dogodkih doma in po svetu, o festivalih in sejmih ...

Če bi revijo Vino radi kupili, lahko iz seznama prodajnih mest poiščete vam najbližje. Na revijo se lahko naročite TUKAJ .

 
blank50x20.png
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
JEDRNATO | vse najave in novičke
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -