NOVA ŠTEVILKA

Nova številka revije Vino

VIPAVSKA - barve, vonji, okusi

Monografija Vipavska - barve, vonji, okusi

Vipavska  - barve, vonji, okusi

Več info na: www.vipavska.si
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
Domov
Prodajna mesta
Zadnja številka
Naročilnica na revijo
Nepozabni večeri
Nepozabni večeri - ARHIV
Stiki
---------------------------------------
Arhiv zapisano
Arhiv dogajamo
---------------------------------------
Vsebina najnovejše številke
Vino - pomladna številka 1/2016

Pomladna številka revije Vino:

  • Galerija okusov
    Galerija okusov restavracija iskrivih idej, dolgih pogovorov in debat ter temeljitega premisleka. V naši dobro uro in pol dolgi debati (ki sem jo skušal ujeti v nadaljnji zapis) so se velikokrat pojavile besedne zveze tipa »sva se z Gašperjem pogovarjala …«
  • Sedem krat najboljša posebna
    7 najboljših posebnih vin po izboru Jožeta Rozmana in Primoža Štajerja.
  • Vinske zgodbe: Zelen in Pinela
    Obe sorti sta po mnenju stroke še vedno avtohtoni. Novodobne analize DNK delajo red na način, da je vedno manj sort »naših«. Zato je skoraj pametneje reči, da so udomačene ali tradicionalne (lokalne), če jih pri nas pridelujemo že več kot pol stoletja. Ker rasejo pri nas že zelo dolgo, tudi ni razloga, da bi se jim kar odrekli, tudi če bi bili starši iz tujine. ...
  • Štiri kraljice za Kraljico
    Dekleta, no, tri so že matere, kipijo od dobre volje in optimizma, kljub večerni uri, ko ima vsaka od njih za seboj poln, pogosto prepoln delavnik, družinske obveznosti in dovolj dela s konca lanskega oktobra registrirano družbo omejene odgovornosti Kraljice. Vse štiri so namreč nekdanje slovenske vinske kraljice iz časov od 1996 do 2001, zato se je ime z dobrim ter marketinško in promocijsko prepoznavnim nabojem ponujalo samo po sebi ...
  • Visoko: Ptujska klet
    So vina, ki zmagujejo na mednarodnih ocenjevanjih. Še več pa je enako odličnih, ki jih vinarji nikoli ne pripustijo v tako tekmo, ker tega preprosto ne potrebujejo, saj lahko zmagajo tudi brez medalj. To so vina, ki ohranijo identiteto rastišča in se odzovejo želji vinarja, da brezkompromisno sledi svojemu poslanstvu v prid najvišje možne kakovosti vina.
  • Piiiiiij!
    Organizatorji prireditve Salon traminec so v odzivu (glejte strani 36 in 37 v tiskani izdaji revije) na članek Salon Traminec, objavljen v poletni številki revije Vino, med drugim zapisali: "menimo, da je pljuvanje vina v pljuvalnike sredi množice ljudi neprimerno in nehigiensko in menimo, da ne spada k vinski kulturi ali celo k dvigovanju le-te ... pljuvanje spada samo na ocenjevanje vin, kjer ima vsak ocenjevalec zato ločen prostor". V reviji objavljamo nekaj mnenj in stališč v zvezi s tem.
  • Šampanja
    Prvi, glavni, in povsem slovenceljski cilj moje prve Šampanje je bil lani oktobra nepredvideno dosežen že dan pred odhodom. Primožu, Burji po domače, namreč mimogrede povem kam z Barbi jutri odhajava in mu s tem naznanilom menda povsem pokvarim dan. Zavist! Ha! To je to! ...
  • Vinski tabernakelj
    Na planetu je približno osem milijonov hektarjev vinogradov in večina jih je na ravnici. Zakaj? Enostavno. Ker je pridelava tam lažja, saj se skoraj vsa vinogradniška opravila naredijo s stroji, in mladim je to všeč ...
  • Vinarji izbirajo iz svojih kleti
    Tokrat vinarji predstavljajo najboljša vina z ocenjevanja za županovo vino občine Koper za leto 2016 in z letošnjega Salona penečih vin v Ljubljani.
  • O velikosti Velike Britanije
    To, kar se mi zdi z »vinske« perspektive zanimivo, kadar govorimo o velikosti Velike Britanije, je, kako zelo veliko je tukaj vinskih izvedencev, enologov, vinologov in degustatorjev. In kako vplivni so v svetu vina.
  • Sauvignon: A walk on the wild side
    Obstaja teorija, po kateri je sauvignon (sauvignon blanc) svoje ime dobil iz francoske besede »sauvage«, kar pomeni divji, to pa zato, ker so listi trte tako podobni tistim na divjih trtah. Ne glede na to ali ta teorija drži ali ne, kaže, da sauvignon skoraj zagotovo izvira iz osrednjega dela doline reke Loare v Franciji ...
  • Kdo ste
    Predstavljajo se Mateja Kodrič (vina Širca-Kodrič), Mojca Protner (Vina Joannes Protner), Katja Bužinel (Restavracija in vina Buzinel) in Katja pavčnik (gostilna Pavus).
  • In še
    O dogodkih doma in po svetu, o festivalih in sejmih ...

Če bi revijo Vino radi kupili, lahko iz seznama prodajnih mest poiščete vam najbližje. Na revijo se lahko naročite TUKAJ .

 
blank50x20.png
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
JEDRNATO | vse najave in novičke
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -