NOVA ŠTEVILKA

Nova številka revije Vino

VIPAVSKA - barve, vonji, okusi

Monografija Vipavska - barve, vonji, okusi

Vipavska  - barve, vonji, okusi

Več info na: www.vipavska.si
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
Domov
Prodajna mesta
Zadnja številka
Naročilnica na revijo
Nepozabni večeri
Nepozabni večeri - ARHIV
Stiki
---------------------------------------
Arhiv zapisano
Arhiv dogajamo
---------------------------------------
Vsebina najnovejše številke
Vino - poletna številka 2/2016

Poletna številka revije Vino:

 • Kabola
  Klet Kabola, blizu Momjana, Hrvaška – za pogled na morje ni treba daleč, videti ga je iz vinograda tik nad kletjo – z mnogimi Kabolami v kozarcih in z Marinom Markežićem o Kaboli včeraj, danes in jutri. Tako nekako.
 • 2 × 7 najboljših chardonnayjev
  7 najboljših posebnih vin po izboru Davida Vasilijevića in Mire Šemić.
 • Vinske zgodbe: Šipon
  Kot kaže, so imeli Napoleonovi vojaki prav, ko so na svojem pohodu preko vinorodne Slovenije okušali to vino in izrekli slavni “C’est si bon” (To je tako dobro!), iz česar naj bi nastala slovenska beseda šipon. Vendar pa je danes ta sorta vsaj izven meja Slovenije bolje poznana pod imenom furmint.
 • Vinitaly
  Letos je bil sejem Vinitaly na sporedu petdesetič, kar je sporočala tudi celostna grafična podoba letošnje prireditve. Revija Vino pa je od sejma dobila povabilo – prvič za Slovenijo v okviru njihovega najbolj prestižnega spremljevalnega programa Tasting Ex…Press – da na njem pripravi degustacijo slovenskih vin.
 • Decanter World Wine Awards (DWWA) 2016
  Zlata medalja je zlata medalja, kajneda? Včasih se zdi, kot da se na vinskih tekmovanjih nagrade podeljuje kot bombončki, vendar je realnost malce drugačna. Tako kot je od zmage na šolskem športnem dnevu še dolga pot do medalje na olimpijskih igrah, tudi vse zlate medalje nimajo enakega leska. Ena tistih bolj lesketajočih je medalja na DWWA. Seznam letošnjih slovenskih prejemnikov si lagko ogledate TUKAJ.
 • Mnenja po Parkerjevo
  Visoke ocene od Wine Advocata od Roberta Parkerja spadajo med najbolj zaželene trofeje tudi med našimi vinarji. Letos so jih doslej prejele tri slovenske kleti.
 • Alessandro Pasquale
  Blagovne znamke mineralnih vod v svetu vrhunske enogastronomije vedno vidnejše vloge ne igrajo po naključju. In to, da je tudi tako majhen trg, kot je slovenski, zanimiv za vedno več blagovnih znamk, tudi ne. Najnovejši igralec na našem trgu je Mattoni. Vodo v čeških Karlovih Varih črpa podjetje, Karlovarske mineralne vody, ki je v večinski lasti italijanske družine Pasquale. Pogovarjali smo se z generalnim direktorjem Alessandrom Pasqualejem, tudi podpredsednikom Evropskega združenja za embaliranje vod.
 • Šampanja - 2. del
  Drugi del popotovanja po legendarnih šampanjskih kleteh.
 • Ameeeeeeerikaaaaa!
  lede na raziskavo iz leta 2014 se rast porabe vina na prebivalca napoveduje le za Kitajsko, Brazilijo, Indijo, Poljsko in ZDA. Za čim večji delež rastoče vinske pogače na ameriškem vinskem trgu se bije neizprosna bitka, tujih borcev ne manjka. Čile, Nova Zelandija, Avstralija, Južna Afrika, Evropa in v zadnjem času še Kitajska. V tej bitki najdemo tudi malokomu znano podjetje Laureate Imports Company, ki v ZDA letno proda skoraj milijon litrov slovenskega vina.
 • Vinarji izbirajo iz svojih kleti: Nagrajena vina na Finger Lakes International Wine Competition (ZDA)
  Tokrat vinarji predstavljajo vina, ki so dobila nagrado na FWLC 2016. Predstavlja se 5 vrhunskih vin.
 • Ocene Letnikov
  Benvenuto Brunello 2016 in Bordeaux letnik 2015
 • Pismo iz Londona: Od otoškega vina do seksa na obali
  Britanska tekma med pivopivci in vinopivci že po malem spominja na tradicionalno letno veslaško dirko univerz Cambridge in Oxford, vendar z razliko. Pri tej drugi o zmagovalcu ni nobenega dvoma. Izid tekme vina in piva v zadnjih nekaj letih pa je odvisen od tega, kdo o njej »poroča«.
 • Kdo ste
  Predstavljajo se Marko Kristančič (vina Kristančič), Andrej Erzetič (Vina Erzetič), Borut Prapotnik (Vina PRA VinO) in Rok Vovoko (gostilna Vovoko).
 • In še
  O dogodkih doma in po svetu, o festivalih in sejmih ...

Če bi revijo Vino radi kupili, lahko iz seznama prodajnih mest poiščete vam najbližje. Na revijo se lahko naročite TUKAJ .

 
blank50x20.png
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
JEDRNATO | vse najave in novičke
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -